Kloden rndt

 Thailand: Flere end 20 hold deltog i en netop overstået konkurrence i Bangkok, hvor det handlede om at skære de fineste figurer i frugt og grøntsager. Konkurrencen blev holdt til ære for dronning Sirikit, der bliver 85 år 12. august. Det kan være roser skåret af rødbede eller andre figurer af papaja eller melon, og den pertentlige sport har rødder tilbage i det kongelige Sukhothai-dynasti i det 14. århundrede. Og ifølge en af deltagerne, Piyanat Thiwato, handler det ikke kun om at vinde.

- Skæreriet er godt for hovedet, fordi det kræver koncentration og fantasi. Det er en måde at slappe af på, siger hun. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.