Kloden rundt

Norge: Der var gode nyheder til Universitetsmuseet i Bergen, efter at norsk politi har sigtet to personer i en sag om stjålne skatte fra vikingetiden og jernalderen. I august blev museet udsat for et tyveri, hvor 400 genstande blev stjålet. I forbindelse med anholdelsen af de sigtede blev en stor del af genstandene fundet i en lejlighed i Bergen, skriver NRK. Selv om nogle af skattene er gået i stykker på grund af en hårdhændet behandling, var der grund til at smile. På Facebook skrev museet, at det var "en glædens dag". Også rektoren på Bergen Universitet var positiv.

- Særligt for de ansatte på museet har tyveriet og tabet af genstandene været en stor belastning. Nu ser det ud til, at der åbner sig en mulighed for, at vi kan få skattene tilbage, siger Dag Rune Olsen. (ritzau/NTB)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.