Kloden rundt

Frankrig: En polsk sømand blev forleden samlet op af den franske kystvagt, efter at have været fanget på havet i syv måneder. Det eneste selskab, han havde med sig, var en kat.

Den 54-årige sømand stævnede ud fra øgruppen Comorerne, der ligger ud for Mozambiques kyst. Målet var at nå Sydafrika - en rejse på over 2000 kilometer.

Men han rejste i en ombygget redningsbåd fra et krydstogtskib, og strømmen var for stærk for det lette fartøj. Det blev fundet af kystvagten nær den franske ø Réunion.

Manden havde ikke haft mulighed for at tilkalde hjælp, fordi bådens kommunikationssystem var ødelagt. Han og katten havde levet af en halv pakke kinesisk suppe om dagen. (ritzau/AFP)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.