Kloden rundt

Vatikanstaten: Der er for mange troende, præster og biskopper, der bruger mobiltelefonen, når der er messe, mener pave Frans. Til en forsamling på Peterspladsen sagde han:

- På et tidspunkt siger præsten, der leder ceremonien, at vores hjerter skal opløftes. Han siger ikke, at man skal løfte sin telefon og tage billeder.

Den 80-årige pave er selv ganske aktiv på sociale medier. På sin engelske Twitter-profil har han over 14 millioner følgere. Her smider han ofte billeder op af sig selv sammen med unge pilgrimme. Selv om han har kaldt internettet for "en gave fra Gud", har han også forsøgt at overtale unge til at bytte deres smartphones ud med lommebibler. (ritzau/AFP)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.