Kloden rundt

USA: Elefanter skal ikke behandles som ting, mener Steven Wise fra dyrevelfærdsorganisationen Nonhuman Rights Project. Organisationen har på vegne af elefanterne Minnie, Beulah og Karen lagt sag an mod en zoologisk have i den amerikanske delstat Connecticut. Det skriver mediet NBC News. Sagen er den første af sin slags i USA. - Vi kræver, at elefanters ret til ikke at være indespærret bliver anerkendt, siger Steven Wise. Elefanter har komplekse kognitive og sociale evner, og derfor skal de ikke behandles som ting, mener han.

- Det eneste, vi søger, er den enkeltes ret til egen krop, siger han. Han understreger, at de ikke søger om alle menneskerettigheder til elefanterne. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.