Kloden rundt

Japan: Selv om mange aktivister og flere europæiske lande har opfordret til at fange færre blåfinnede tun, er der stadig godt gang i salget i Japan. Fredag blev en gigantisk én af slagsen solgt for 36,5 millioner japanske yen - omkring to millioner kroner - på en auktion ved Tokyos berømte Tsukiji-fiskemarked. Tunen vejede 405 kilo. Det betyder, at den havde en kilopris på 90.000 yen svarende til cirka 5000 kroner. Det var virksomheden Yamayuki, som forhandler fisken, der købte den på auktionen.

- Den var billigere end ventet, sagde direktør Yukitaka Yamaguchi til fremmødte journalister. Auktionen var den sidste på det historiske fiskemarked, inden det rykker over til nye omgivelser. Beslutningen om at flytte det 82 år gamle Tsukiji-marked er ikke noget, som alle synes om. Blandt modstanderne er de mange, der har deres forretninger på markedet - typisk arvet fra flere tidligere generationer. (ritzau/dpa)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.