Kloden rundt

England: En britisk kvinde på offentlig forsørgelse er den seneste tid kommet i kraftig modvind på grund af sine forbrugsvaner til jul. Claire Young, der er mor til seks, bruger 2000 pund (cirka 17.000 kroner) på at købe 11 gaver til hvert barn. Det har fået det sociale medier Twitter til at gløde. "Der er folk med fuldtidsarbejde, der spinker og sparer, men de har ikke råd til det samme", lyder det blandt andet ifølge Metro. Claire Young modtager 850 pund (cirka 7100 kroner) om ugen i offentlig støtte, da hun på grund af sygdom ikke kan arbejde.

- Jeg drikker ikke, jeg går ikke ud hver weekend, og jeg køber sjældent noget til mig selv. Alt går til børnene. Skal de ikke også have lov at fejre jul, spørger Claire Young. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.