Kloden rundt

Schweiz: Mange yderområder kæmper mod et faldende indbyggertal. Alpebyen Albinen i det sydlige Schweiz er ingen undtagelse. Byens 250 indbyggere har vedtaget at give 25.000 schweizerfranc (cirka 158.500 kroner) til dem, der slår sig ned i byen. Kort efter nyheden blev bragt i medierne, troppede en gruppe italienere op med kufferter i hånden. Men så let går det ikke. Bjergbyen har nemlig sat en række krav til kommende naboer. Tilflyttere, der ønsker pengesummen, skal være yngre end 45 år, de skal bygge et hus til mindst 1,25 millioner kroner samt bo i byen i mindst et årti. Det skyldes, at Albinen er på grænsen til at forsvinde, fortæller byens borgmester, Beat Jost.

- I 2018 vil over halvdelen af vores by være pensionister, siger han. I andre schweiziske byer har man forsøgt eksempelvis at tilbyde billige byggegrunde eller el. (ritzau/dpa)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.