Kloden rundt

Australien: En gruppe små, hvide fugle skaber så stor ravage langs Australiens vestkyst, at flere byer har bedt staten om lov til at dræbe de langnæbede kakaduer. Det skriver nyhedsbureauet dpa. Kakaduerne har blandt andet revet laminerede skilte ned, gjort tage og vinduer utætte, beskadiget kobberledninger og forårsaget elektriske kortslutninger. At rydde ud i fuglebestanden er den eneste løsning på problemet, mener borgmester i byen Geraldton Shane Van Styn.

- Disse forbistrede små fugle har næb, der er så stærke, at de kan ødelægge gadebelysningen og kunstgræs. De er fjerklædte masseødelæggelsesvåben, siger han.

Byen Geraldton bruger årligt omkring to millioner kroner på at reparere infrastruktur som følge af de omkring 10.000 langnæbede kakaduers hærgen. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.