Kloden rundt

New Zealand: New Zealands mest kendte fugl ved navn Sirocco er forsvundet. Sirocco er en kakapo, også kaldet papegøjeugle, som i sine spæde dage fik en luftvejssygdom og måtte håndfodres for at overleve. Som resultat blev han tam. Newzealænderne er vilde med den 20-årige papegøje, der på Facebook har over 214.000 "Synes godt om"-tilkendegivelser.

- Han ved ikke, at han er en fugl. Han associerer sig ikke med dem. Han tror, at han er en af os, og han blomstrer ved tilstedeværelsen af mennesker, skriver den newzealandske regering på sin hjemmeside. Nu er der sat en eftersøgning i gang. Regeringen er dog ikke bekymret, skriver den. Det skyldes blandt andet, at Sirocco ikke har nogen naturlige fjender, hvor han bor. (ritzau/dpa)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.