Kloden rundt

Italien: Olivenolie, masser af fisk, gå en tur på en time dagligt. Der er mange forskellige råd fra gamle mennesker om, hvordan man når en høj alder og forbliver i god form. Avisen USA Today har besøgt den italienske ø Sardinen, der er kendt for at have indbyggere med mange år på bagen. Og avisen har fået et råd, der er noget sjovere end så mange andre. - To fingerbreddes rødvin - og ikke mere - til frokost hver dag, siger Zelina Paglieno, som i oktober blev 102 år.

- Jeg har aldrig røget, men en smule vin er godt for dig. Jeg drikker det stadig. Vi har gode druer her, siger hun. Paglienos alder er ikke usædvanlig på det billedskønne Sardien. Paglieno bor i landsbyen Esterzili med 600 indbyggere. Hun har tre naboer, der også har passeret de 100 år. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.