Kloden rundt

Frankrig: Folk, der forsvarer Frankrigs kulinariske kultur, må se nervøst ud i fremtiden. For første gang nogensinde bliver der nemlig solgt flere burgere end den klassiske skinkesandwich med baguette i Frankrig. Ifølge en opgørelse af salget af burgere og baguettesandwiches, er der burger på menukortet på 85 procent af restauranterne i Frankrig. Og størstedelen af burgerne bliver faktisk solgt på reelle restauranter og ikke fastfood-restauranter. Sidste år blev der solgt 1,5 milliarder burgere i Frankrig, hvor den franske baguette med skinke og smør måtte nøjes med 1,2 milliarder solgte enheder. (ritzau/AFP)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.