Kloden rundt

England: Da dronning Elizabeth II blev kronet 2. juni 1953 efter sin fars død, skete det traditionen tro med den hestetrukne gyldne kroningskaret. Men hun bryder sig ikke særlig meget om den overdådige vogn, afslører hun i en dokumentar lavet af BBC.

- Forfærdelig! Den er kun betrukket med læder og ikke særlig komfortabel, siger den 91-årige dronning i dokumentaren ifølge nyhedsbureauet AFP. Den ikoniske guldkaret er blevet brugt ved kroning af alle britiske monarker siden 1821. Desuden benytter dronningen den ved særlige lejligheder, såsom ved sit guldjubilæum i 2002. Dronning Elizabeth II er verdens ældste statsoverhoved og den længst siddende britiske monark nogensinde. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.