Kloden rundt

Tyskland: På et plejehjem i Köln har beboerne pakket pladerne til det ugentlige bingospil væk. Spillet er nemlig blevet forbudt. Det sker, efter at en revisor gjorde firmaet SBK, som står for hjemmet, opmærksom på, at det kan være i strid med de tyske love om gambling.

- Vi kan knap tro, at vi, et hjem for ældre mennesker, måske kører et ulovligt spilleforetagende, siger Gabriele Patzke, der er leder af hjemmet, til nyhedsbureauet dpa. Ifølge SBK deltog op mod 100 beboere i det ugentlige spil, og det kostede op til én euro, svarende til 7,50 kroner, for en bingoplade. Pengene blev brugt til at købe vindergaver som eksempelvis chokolade. SBK er ved at søge de nødvendige tilladelser, så der kan komme gang i bingospillet igen. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.