Kloden rundt

Australien: Op mod 47,3 graders varme var for meget for hundredvis af babyflagermus, der hen over weekenden faldt døde om uden for Sydney i Australien. Dødsårsagen var den voldsomme hede. I forstaden Campbelltown, der nåede op på 45 graders varme, faldt flagermusene ned fra træerne på grund af hedeslag. Ifølge Cate Ryan, som er frivillig ved dyreorganisationen Wires, bestod kolonien i Campbelltown af mellem 1500 til 2000 voksne flagermus.

- Vi mistede et væld af flyvehunde, heraf primært babyer og unge, siger hun til nyhedsbureauet dpa. Hun mener, at mindst 500 flagermus døde af varmen. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.