Kloden rundt

Tyrkiet: Det har taget et halvt år, men i denne uge nåede 14 kokke i mål, da de lagde sidste hånd på et enormt stykke bagværk. Sammen har de lavet en traditionel baklava-kage, der vejer ikke mindre end 518 kilo. Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det en suveræn rekord. Den største baklava hidtil vejede under halvdelen. Den søde kage, der typisk serveres til dessert, består af blandt andet fillodej og pistacienødder. De 14 kokkes rekordkage blev præsenteret på et såkaldt topmøde for gastronomi i Tyrkiets hovedstad, Ankara. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.