Klædt på til eksamen

Chefbagsidefotograf Brian Karmark fangede Reinhard Winkler i Kongens Have i Odense, hvor han med sin påklædning kunne inspirere de elever på læseferie, der sad i det gode vejr og svedte over pensum.
Foto: Brian Karmark

Klædt på til eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tysker blev inspireret af Hans Scherfig til sin danskeksamen

Reinhard Winkler, 62, har boet i Danmark i 15 år og er på VUC i Glamsbjerg ved at arbejde sig gennem det danske skolesystem.

I denne uge skulle han til mundtlig eksamen i dansk 10. klasse, og mødet med den danske forfatter Hans Scherfig har gjort så stort indtryk på ham, at han besluttede sig for at klæde sig ud som en af figurerne fra romanen "Idealister", som han skulle op i.

"Idealister" er Scherfigs store nøgleroman, hvor han satiriserede over datidens ideologiske retninger ved at lade dem mødes hos bogtrykkeren Damaskus, som var så venlig at trykke deres pamfletter billigt, fordi han selv var en idealist.

- Det er noget, jeg har lånt af nogen fra Hare Krishna, og det virkede passende til "Idealister", forklarer Reinhard Winkler.

Ups - og Flemming

Hans lærer og censor var ved at kvæles af grin, da han havde klædt om i forberedelsesrummet.

Uheldigvis for den kjortelklædte tysker, trak han også en tekst fra drengebogsserien om den kække Flemming, og den havde han lidt svært ved at finde hoved og hale i. Men der blev halet et flot 8-tal hjem.

Hans budskab om at klæde sig passende på til eksamen, er hermed givet videre til de mange der i disse dage sveder over bøgerne i læseferien.

Men hvad bliver det næste?

- Ja, til næste år skal jeg op i psykologi. Så vil jeg tage en briks med. Og jeg har jo den rette accent til at tale som Freud, ler Reinhard Winkler.

Klædt på til eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce