Kina lægger sig i front

Man forstår jublen hos denne kinesiske dopigan. Værtslandets egen dopingkontrol har sikret Kina en foreløbig førsteplads i nationskonkurrencen ved OL i Dopjing.
Foto: AP Photo/Martin Mejia

Kina lægger sig i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu fire lande repræsenteret i nationskonkurrencen ved OL i Dopjing

Mens danske OL-seere ærgrer sig over kvæstede krikker, hospitalsindlagte håndboldspillere og bankede badmintonspillere, kan andre nationer glæde sig over sportslig succes ved OL i Dopjing.

For eksempel østaten Jamaica, hvis 100 meter-løber Julien Dunkley på mystisk vis blev fjernet fra listen over atleter kort før OL. Nu har det internationale atletikforbund bekræftet, at Dunkley blev testet positiv for doping ved et stævne før legene.

Da han således ikke stillede op, figurerer han ikke på kinesernes officielle liste over dopingtilfælde ved OL i Beijing, men vi byder den jamaicanske atlet velkommen til Bagsidens OL i Dopjing, idet han opfylder vores kriterier:

1. Atleten skal være udtaget til OL i Beijing 2008.

2. Deltagelsen skal være blevet afbrudt før, under eller efter legene.

3. Årsagen skal være doping.
Foto: AP Photo/Martin Mejia

Kina i klubben

De tre krav hjælper nu også værtslandet Kina ind på førstepladsen. 42 dage før legene blev landets bedste rygsvømmer, Ouyang Kunpeng, testet positiv for anabolske steroider. Kunpeng var ellers et af kinesernes største medaljehåb, men de kan nu trøste sig med, at han bringer landet i front ved OL i Dopjing.

Han får følgeskab af bryderen Luo Meng, som før legene blev testet positiv for brugen af et slankemiddel, der er på dopinglisten. OL i Dopjing bliver sidste optræden for de to atleter, idet de begge er udelukket på livstid af det kinesiske antidopingagentur.
Uheldige Wang Hongi snublede på vejen mod OL i Dopjing.
Uheldige Wang Hongi snublede på vejen mod OL i Dopjing.
Foto: AP Photo/Martin Mejia

Snublere og boblere

På Boblerlisten kan du se kandidater, der er tæt på at kvalificere sig, og på Snublerlisten fortæller vi om uheldige kandidater, der blev knaldet for doping, før de blev udtaget til OL.

Her finder vi for eksempel Kinas store dopinghåb, Wang Hongi. Som regerende asiatisk mester i triatlon var hun en oplagt kandidat til at vinde dopingguld på hjemmebane.

Den stærke kineser forbedrede sine chancer ved at bruge anabolske steroider og blev da også som led i sine forberedelser afsløret af dopingmyndighederne, som idømte hende karantæne frem til 2009.

Desværre toppede hendes formkurve alt for tidligt, idet hun blev fældet allerede i oktober 2007, længe inden hun officielt var udtaget til det kinesiske OL-hold. Hun opfylder derfor kun to af de tre kvalifikationskrav og kan ikke forsvare sit land ved OL i Dopjing. Ærgerligt for Wang Hongi. Ærgerligt for dopingsporten.

Kina lægger sig i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce