Jobonomi

Bagsidens Jobonomiske Institut vækkes til live for en kort bemærkning ... eller gør det?

For nogle år siden introducerede Bagsiden et nyt forskningsfelt kaldet jobonomi. Det er - som navnet klart antyder - læren om sammenhængen mellem det, man hedder, og det man arbejder med.

Baggrunden var nyere amerikansk forskning, som påviste, at der er en svag tendens til, at det navn, man er blevet givet, påvirker ens jobvalg senere i livet. Med andre ord: Steen har større sandsynlighed for at bliver murer end Knud.

Bagsidens læsere deltog ivrigt i feltarbejdet med at indsamle og registrere jobonomiske navne, og det kom der en lang række stærkt underholdende artikler ud af.

Se hvad de andre har fundet

Siden har Bagsiden med jævne mellemrum modtaget opfordringer til at genoplive Jobononisk Institut, og nu er vi nødt til at bøje os. For inden for samme uge har amatørjobonomer gjort to forrygende fund ude i virkeligheden. Den amerikanske politiske strateg Krystal Ball ("Krystalkugle") og den fynske Anne Fiber, som er formand for ... Fiberforeningen for Langeskov og Omegn.

Vi tager stadig gerne imod nye jobonomiske fund, men inden I begynder at skrive om gartner Green, doktor Rask, cykelhandler P. Dahl eller fiskehandler Sillehoved, vil vi bede jer om at gå ind på Fyens.dk og læse denne artikel.

Den er nemlig kædet sammen med alle de jobonomiske artikler, Bagsiden har skrevet gennem årene, og her kan du se alle de navne, der allerede er sendt ind til Jobonomisk Institut.

Kun hvis det navn, du har fundet, ikke optræder i en af artiklerne, vil vi opfordre dig til at sende dit fund til: bagsiden@fyens.dk. Husk dokumentation i form af tekst eller billede, hvori navn og erhverv indgår.

Der er som altid bagsidekrus for alle bidrag, der trykkes. God jagt. (hafa)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.

Mere om emnet

Se alle
Flaskepost fra fortiden

Flaskepost fra fortiden

Kanon-navn slutter ringen

Kanon-navn slutter ringen

Jobonomisk Institut - i dag med nyt studiefelt

Jobonomisk Institut - i dag med nyt studiefelt