To nye ret specielle idrætsgrene tager forhåndenværende hjælpemidler og terræn i brug
To nye idrætsgrene, der især udmærker sig ved at udnytte linjerne i terrænet og forhåndenværende feriekonstrutioner har anmodet om optagelse i FBI, Fyens Bagside Idræt.

Vi er ikke helt sikre på, at idrætsgrenene kan kvalificerer sig helt op til præmiefeltet, da de kræver en fast ferieinstallation eller legeplads med svævebane.

Men begge er sikret point for deres krav til deltagernes fantasi og evne til at improvisere og aflæse terrænets muligheder, hvilket jo er essentielt i enhver seriøs sport.

Som Cecilie Scheby fra Otterup skriver:

Teltstang-klatring er en indlystende sportsgren at optage i Fyens Bagside Idræt da den bedst udøves når Bedstefar vender bagsiden (fangede I den? red.) til.

Deltagerene klatrer op ad en teltstang og går armgang hen ad overliggeren til næste teltstang hvor man på ægte brandmandsvis lader sig glide ned ad stangen.

Vinderen er den, der hurtigst klatrer op, hen ad overliggeren og glider ned, mens en af de større festdeltagere tager tid. Man diskvalificeres hvis man klatrer op på en havestol for at komme hurtigere op. Det mest spændende ved sporten er hvor mange gange man kan nå at klatre op, før bedstefar kommer og forbyder sporten i sit telt.

Sporten fortsættes straks, når han vender bagsiden (!) til og drikker en kop kaffe.

Formandsposten i dette forbund må desværre holdes hemmelig for at undgå represalier fra bedstefars side.

Ja, det er jo alvorlige sager, mindre farligt bliver det ikke i mixsporten Paraglidingslængdespring opfundet af seks-årige Emilia Kristensen fra Otterup.

Det kræver en legeplads med en slags svævebane og en redningsvest.

Man ifører sig redningsvesten og lader sig glide af sted med svævebanen, men uden at sidde på den.

Man hænger i armene, og på det rette tidspunkt lyner man redningsvesten op og springer.

Så gælder det om springe længst og kunne blive stående. Jo højere fart, jo sværere.

Der gives naturligvis point for fart og elegance.

Ansøgningerne vil nu blive behandlet grundigt, og i mellemtiden kvitterer vi med billetter til BonBonLand, så de to foreninger kan udforske idrætsmulighederne i de mange redskaber.

Mere om emnet

Se alle

Er den ikke vokset lidt nedad?

Lad knivene synge

Lad knivene synge

Og der dribles med ord

Og der dribles med ord