Hvemhvadhvor: Skålsang med ondt i nakken


Hvemhvadhvor: Skålsang med ondt i nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skålsangen fra Munke Mose har en fætter, der stammer fra Bakken. Og nu har vi lyd på.

Annelise Riis Löffler efterlyste før nytår viden om en skålsang, som hendes familie har sunget i generationer. Et særkende er omkvædet "Så går vi hjem fra Mosen - med hul på hosen", som formentlig har noget med Munke Mose at gøre.

Men sangen findes også i en anden version, fortæller Hanne Jensen fra Agedrup:

- Jeg kan oplyse, at den har vi sandelig sunget i vores unge dage cirka 1970. Vi havde et båndoptagerbånd med sangen på, og den stammede fra Pølsekroen på Bakken i Dyrehaven. Der var andre "skøre" sange på, men alt sammen i et potpourri. Teksten var en lille smule anderledes, for vi gik ikke gennem mosen, men "ja, så går vi hjem fra bakken, med hul i nakken og gør det godt".

Køb den gode stemning

Det lyder jo som om, man simpelthen kunne købe et kassettebånd med lyden af Pølsekroen og via sin kassettebåndafspiller kunne genskabe den gemytlige stemning derhjemme.

Måske inspireret af - eller en forløber for - de populære partyplader med Johnny Reimar, hvor man kunne købe sig til festlig tyrolerstemning, når venneparrene fra villavejen blev inviteret hjem til rejecocktail og smørrebrød med øl og snaps.

Samtidig antyder Hanne Jensens oplysninger, at der måske oven i købet findes registrerede indspilninger af skålsangen ... og måske med angivelse af komponist og forfatter?

Lulu synger for dig

Og nu vi er ved indspilning. Lulu Okholm fra Rudkøbing, har forbarmet sig over Bagsidens rytmisk udfordrede redaktion og indsunget hele første lange vers af sin families version af skålsangen.

Den begynder med "Højt fra en gren en krage sad" i 5/4-takt for herefter umærkeligt at snige sig over i 4/4 og blandt andet handle om at gå hjem fra Mosen med hul på hosen - og en hel masse andet.

I skulle tage at skanne qr-koden herunder med jeres smartphone og nyde Lulu Okholms stilsikre fremførelse af skålsangen i en 56 sekunder lang video optaget med mobiltelefon. Og skulle andre få lyst til at bidrag med deres udgave af skålsangen på en video, kan I maile den til: hhh@fyens.dk, eller lægge den op på Bagsidedrengenes Facebookside. Der er bagsidekrus for de bedste optagelser.

Hvemhvadhvor: Skålsang med ondt i nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce