Hvemhvadhvor

I perioden 1915-1917 boede maleren Josva hos familien Munch, Thorsgade 8 i Odense. Han malede en lang række portrætter, og hans yndlingsmodel var en Elva Jensen.

Det kan man læse i bogen "Josva - Rold Skovs maler", som i sommer blev udgivet af Sven Erik Østergård fra Skørping.

- Men hvem var denne Elva Jensen? spørger hans gode ven, Niels Aage Madsen, Kerteminde.

Han beder Fyns klogeste bagsidelæsere hjælpe med viden om modellen eller musen Elva Jensen, som formentlig har boet i Odense i tiden omkring Første Verdenskrig.

- Det har desværre indtil nu ikke været muligt at finde noget videre om hende frem, så skulle der være nogen af dette blads læsere, der kender noget til hende, eller i deres gemmer har et billede signeret Josva, modtager jeg særdeles gerne oplysninger herom, skriver Niels Aage Madsen.

Oplysninger om Elva Jensen kan mailes til na.madsen@gmail.com. Og mon ikke nogen ved noget, så vi snart kan følge op på sagen.

Har du også en sag, der kræver hjælp fra Bagsidens læsere, kan du maile til Hvemhvadhvor på hhh@fyens.dk. (hafa)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.