Historiens vingesus


Historiens vingesus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tro det eller ej: Bagsidedrengene lærte nyt i dag

Fubar.

Ja, denne gang var det lidt sværere, men ikke mere end at Bagsidens trofaste læsere selvfølgelig straks vidste, hvad vi talte om.

Faktisk havde vi satset lidt på, at vores mailboks var tom, så vi kunne spare på vores eftertragtede krus - der jo en dag bliver mange penge værd.

Men næh nej, svaret faldt prompte:

"Fubar betyder, at noget er gået galt og har udviklet sig til noget værre lort. Det er en sammentrækning af: Fucked Up Beyond All Recognition", skriver Merete Olsen fra Odense til os.

En så præcis formulering kan vi slet ikke sidde overhørig, så vi må nok alligevel af med et af de populære krus, vi æhh... fandt på erhvervsredaktionen forleden.
Fubar er et udtryk, amerikanske soldater brugte under Anden Verdenskrig, når alting gik galt. Det har en fremtrædende rolle i Steven Spielbergs film
Fubar er et udtryk, amerikanske soldater brugte under Anden Verdenskrig, når alting gik galt. Det har en fremtrædende rolle i Steven Spielbergs film "Saving Private Ryan", hvor de fleste af Bagsidens læsere kender det fra.

Fra Anden Verdenskrig

Fubar - som oversat betyder noget i retning af, at et eller andet er "spoleret til ugenkendelighed" - opstod så vidt vides hos de amerikanske styrker under Den Anden Verdenskrig.

Historikere er dog lidt i tvivl, da fuck først slog rigtigt igennem i 60'erne, så måske hed det oprindeligt Fouled Up Beyond All Recognition.

Og selv om udtrykket har været kendt i mange år, har de fleste danskere nok stiftet bekendtskab med det gennem Steven Spielbergs film, Saving Private Ryan, hvor det har en fremtrædende rolle.

Og det har det altså også dagligt her på redaktionen.

Men vi kommer nok til at sende et af vores eftertragtede krus - som jo en dag bliver mange penge værd - til Vissenbjerg også.

Nyt herligt udtryk

Herfra har vi nemlig fået lillebroderen til Fubar - han hedder Snafu

Læs blot hvad den velorienterede Thorke Østergaard fra Terrariet skriver til os: 

"Jeg skal ikke kunne udtale mig om arbejdsforholdene hos jer (vær du glad for det, red.), men her er det oftest sådan, at vi befinder os i en permanent Snafu (Situation Normal, All Fucked Up), mens det kræver en chefs indblanding at opgradere situationen til Fubar".

Hvor er det smukt, Thorke! Især det med chefen kan vi nikke genkendende til.

Vi fik tårer i øjnene af bevægelse og indlemmer straks udtrykket i dagligdagen her på redaktionen. Det er mindst lige så sjovt at sige som Fubar.

Man kan altså lære utroligt meget af at læse Bagsiden - vi har nemlig verdens bedste læsere.

Historiens vingesus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce