Her er det 13. stjernetegn: Smileyen

Stjernebilledet Smileyen befinder sig mellem Løven og Krebsen. Nederst i artiklen kan du se, om du er født i Smileyens tegn. Foto: Nasa/ESA/Hubble/Judy Schmidt/www.geckzilla.dom

Her er det 13. stjernetegn: Smileyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rummet: Løven, Skytten og Vandmanden er tre stjernetegn, som de fleste kender navnene på. Men hvad med Smileyen?

Hubble-teleskopet, som siden 1990 har svævet i kredsløb om Jorden og knipset millioner af billeder af milliarder af himmellegemer, har fundet et tegn, som alle moderne mennesker kender: En smiley, bestående af to aflange øjne og en glad mund. Det skriver Videnskab.dk.

Tre galakser

Det glade stjernetegn blev observeret under en mission, hvor Hubble, som er et samarbejde mellem amerikanske NASA og europæiske ESA, var i færd med at undersøge, hvordan stjerner bliver skabt.

I virkeligheden består de to øjne og munden af tre galakser, det vil sige, at de tre hver især er på størrelse med vores eget solsystem, Mælkevejen.

Den nederste galakse ligner faktisk de andre, men Hubbles kamera ser den som en bue, fordi dens lys under sin lange vej hen mod os har passeret et stort objekt, der har skubbet til det, så billedet af galaksen blev forvrænget.

I Smileyens tegn

Hubbles teleskop var rettet mod en yderst massiv galakseklynge med det romantiske navn SDSS J0952+3434, som befinder sig fire milliarder lysår fra os.

Rumteleskopet stirrede gennem et tilsyneladende helt sort og tomt punkt mellem stjernetegnene Løven og Krebsen.

Inden for astrologien dækker de to stjernetegn folk født mellem 21. juni og 22. august. Så hvis du har fødselsdag i de to sidste uger af juli, kan du hævde, at du er født i Smileyens tegn - med et skævt smil.

Her er det 13. stjernetegn: Smileyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce