Guldet i undergrunden


Guldet i undergrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGVRAG: Jorden holder på sit guld - men konen får lov at blive

Den, der søger, skal og finde, står der skrevet. Men det kommer nok lidt an på, om man søger det åndelige eller det materielle. I hvert fald har jeg endnu ikke fundet det, jeg søger efter: fruens ring.

Lad os gå lidt tilbage i tiden. Det var i sensommeren, hun pludselig begyndte at lede febrilsk rundt om i huset, og jeg forstod jo, at noget alvorligt var hændt. Hendes ring var forsvundet.

Nu er det sådan set ikke noget, der almindeligvis bringer mænd i affekt, for kvinder har jo altid en masse ringe, nogle diskrete, andre rene knojern, nogle med perler, andre med smaragder, diamanter og kostbarheder, som kun de forstår sig på.

Morgengaven

Selv har jeg kun en vielsesring i skuffen, men det skyldes dels en gigtknude på et fingerled, dels at fingeren engang var ved at blive revet af, da ringen hang fast i en bildør, sådan som det for resten er sket for adskillige lastbilchauffører, der er hoppet ned fra det høje førersæde. Nå, det var, om jeg så må sige, et sidespring.

Nogen helt almindelig ring var det forsvundne smykke ikke. Hendes første mand havde givet hende den som morgengave, og da han holdt meget af hende, var det en af de rigtig dyre med diamanter. En værdig gave til en dejlig kvinde, som jeg fik i arv og varetægt, da ulykken havde fortonet sig.

Det var så den korte forhistorie, men nu var mindet om en lykkelig fortid så pludselig væk. Selv dybfryseren var blevet tømt og undersøgt, og min mistanke, om at ringen ved et uheld var blevet indæltet i ler på aftenskolen og nu stod som færdigbrændt del af en keramikkrukke, blev pure afvist.

Nej, sagde hun, den var helt givet tabt under indsamling af dekorationsmateriale på parcellen, når den nu ikke var at finde inden døre.

Minesøgeren

Hvad gør en god ægtemand så? Jo, jeg har før drømt om at erhverve en minesøger, sådan en fyr der kan finde ædle metaller i undergrunden. Tænk bare på, hvorledes guldfundene i sin tid nærmest væltede op af jorden i Gudme, og jeg har da også læst om en mand, der med en minesøger systematisk gennemsøger badestrande for at finde ure, smykker og mønter, så han ligefrem kan opretholde en gedigen månedsløn derved.

Så, jo nu måtte tiden være inde, navnlig da jeg opdagede en annonce fra et supermarked, der solgte sådanne vidundersøgere til en rimelig pris. Selvfølgelig slog jeg til.

Fruen så lidt skeptisk til, mens jeg gjorde klar til skattejagt, in casu for at lede efter hendes fingerprydelse.

Skattejagten

Batterier i massevis var indkøbt, der blev stillet på skruer og knapper, og så tog jeg fat. Tiden derefter gik med skattejagt. Apparatet bippede og bippede, og jeg fandt sølvpapir, dusinvis af rustne søm og ølkapsler, men ingen smykker og da slet ikke det aktuelle. Til sidst gav jeg op. Måske var søgefeltet forkert, måske havde jeg købt noget bras.

Bedre blev det ikke af, at et barnebarn forsøgte sig. Hans far gemte for kontrollens skyld en tyver i terrænet, men den er heller ikke set siden. Den kan nu føjes til det samlede tab: ring og metalsøger.

Danefæ med tilhørende dusør har jeg heller ikke fundet, skønt jeg op til jul forsøgte at øge indtægterne til gaver derved.Jorden holder på sit guld, og snart er der nok en annonce i Gul & Gratis om en billig metalsøger.

Men jeg beholder konen, med eller uden ring. (Sole)

Guldet i undergrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce