I et kinesisk nytårsritual kan man opleve halvt afklædte mænd, der bader sig i fyrværkerignister.

Først hidser de sig op til en form for trance, og så læner de sig med blottet bryst ud over tændt fyrværkeri og renser sig selv for onde ånder. Sådan beretter nyhedsbureauet AFP om et lidt specielt nytårsritual i det sydøstlige Kina.

Ritualet finder sted hvert år i byer i Fujian-provinsen, der ligger ud til Stillehavet og er nærmeste nabo til Taiwan.

For at komme godt ud af det gamle år og ind i det nye, lader de udvalgte mænd sig "besætte" af guderne, mens de synger og blæser i horn, til de er helt omtumlede.

En frisk start på året

Herefter føres de til et tempel, hvor de i op til 10 sekunder læner sig ind over de spruttende fontæner, mens de åbner munden, så det ser ud som om de spiser gnisterne - eller spiser blomster, som ritualet kaldes.

Efter at have spist stjerneblomsterne, er de udvalgte klar til at starte på en frisk i et nyt år. I år faldt det kinesiske nytår 16. februar og nu er man godt i gang med Hundens År, oplyser AFP.

Bagsideredaktionen kan ikke kraftigt nok advare om, at man ikke skal begynde derhjemme at eksperimentere med at spise stjernekastere. Ligesom man ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG skal læne sig ind over fyrværkeri.

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.