Gnierens grundbog


Gnierens grundbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

444 anvisninger på den sikre vej til velstand ... og ensomhed

- Synes du, at pengene forsvinder mellem fingrene på dig?

Sådan spørger forfatteren Jan Wejp-Olsen på bagsiden af sin nye bog "Spar dig". Bogen har undertitlen "444 fif til at få det samme for mindre", og det er lige præcis hvad det er. 444 skamløse råd til, hvordan man med påholdenhed, omtanke - og nærighed - strækker pengene lidt længere. Nogle af rådene kræver vist også at venskaber skal strækkes lidt. For eksempel dette ægte gnierråd i kapitlet "Indkøb og madlavning":

"Har du tænkt dig at servere en sød dessert efter gæstemiddagen, så foreslå at spise den til kaffen. Gæsterne vil som regel gerne "slå mave", og synes, at det er i orden. Du har sparet dessertvinen og kage til kaffen."

Fra vin til pool

Lad os se, hvad denne mestersparer siger i det højaktuelle kapitel "Ferie" om kunsten at skaffe et billigt badedyr til ungerne:

"Først drikker du rødvinen (i papkarton) i godt selskab. Når sidste dråbe er drukket, åbner du kassen og tager plastposen ud. Blæs luft igennem ventilen og du har en oppustet hovedpude. Den kan du passende bruge, når du sover rusen ud. Eller bruge den som autopude til turen sydpå i sommerferien. Fremme på feriestedet er den også anvendelig som badedyr i poolen."

Scor penge til børnene

I kapitlet "Børn" findes dette fif, som nærmer sig OL-guld i udspekuleret kynisme:

"Du anskaffer en sparegris. Skriv dit barns navn plus et formål og forær grisen til dine forældre, svigerforældre eller et andet familiemedlem. Der kunne stå: "Emils ferie" eller "Emmas konfirmation". Mulighederne er utallige. Det er kun hårde nysere, der ikke putter godt med klingende mønt i til deres lille øjesten."

Der er naturligvis masser af gode, gamle snusfornuftige husråd i bogen, men dem overlader vi til radioprogrammet "De Sorte Spejdere", som er mestre i at læse den slags op.

I stedet slutter vi med et fif om hvordan man sparer på toiletpapiret:

"Klem rullen flad og hæng den derefter op. Når man trækker i den, drejer rullen ikke hurtigt rundt, men kun så meget, at det passer med et stykke papir ad gangen."

Næste gang du har været på det lille hus i arbejdstiden, ved du, om din chef er en notorisk fedthas.

Om bogen

"Spar dig! 444 fif til at få det samme for mindre" af Jan Wejp-Olsen. Tegninger af Lars Andersen. 118 sider. Pris: 129 kroner. Forlaget Documentas. Netop udkommet.

Gnierens grundbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce