Gammelheder

I dag er det 50 år siden, at Radiorådets og Radiokommissionens formand, cand.polit. Knud Heinesen, gav et svar til højskolelærer Niels Højlund på spørgsmålet om, hvorfor Danmark skal investere mange penge i farve-tv frem for at få et program 2 og satse på et seriøst og kulturelt tv-program i sort-hvid.

Om indførelsen af et program 2 før indførelsen af farve-tv mente Knud Heinesen, at det ville blive dyrere end at gå den modsatte vej og først indføre farve-tv og dernæst et program 2.

- I kraft af den tekniske udvikling går den eneste samfundsøkonomiske forsvarlige vej til et TV2 over farve-tv, sagde Knud Heinesen. (SP)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.