Fra 0 til 80 km/t på to sekunder

Fårup Lynet er den femte rutsjebane i sommerlandet helt ude i skoven, som det kalder sig.
Foto: Fårup Sommerland

Fra 0 til 80 km/t på to sekunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En rutsjebane med det forjættende navn Fårup Lynet havde premiere i denne uge i sommerlandet med samme fornavn.

Fårup Sommerlands nyeste attraktion er intet mindre end Danmarks hurtigste rutsjebane. Det er landets første af den type, som kaldes en launch coaster. Hvis du har besøgt Disneyland i Paris og prøvet "Rock'n'roller Coaster" ved du, hvad det vil sige. Det handler om en start så voldsom, at morgenmaden er på vej ud gennem ryggen.

Elektromagnetisk start

I en traditionel rutsjebane trækkes vognene højt op og slippes, hvorefter tyngdekraften sørger for resten. Sådan er det ikke i en launch coaster.

Vognene med plads til seks personer sendes af sted ved hjælp af elektromagneter, så de accelererer fra 0 til 80 kilometer i timen på to sekunder.

- Det betyder på godt dansk, at du ryger af sted som skudt ud af en kanon. Du skal faktisk være jagerpilot eller formel 1-kører for at opleve noget, der ligner, siger Fårup-direktør Søren Kragelund.

Fårup Lynet er 540 meter lang og det højeste punkt er 20 meter oppe. Undervejs snor og vrider banen sig, og passagerene vil opleve vægtløshed. Fårup Sommerland ligger mellem Blokhus og Løkken i Vendsyssel. (hafa)

Fra 0 til 80 km/t på to sekunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce

MEST LÆSTE - LIGE NU

Annonce