Faktarama

Biologi: Burmomiles Willerslevorum er navnet på en forhistorisk bille, der er blevet fundet i et stykke rav og navngivet efter de to tvillingebrødre, Eske og Rane Willerslev. Forskeren bag fundet, Anders Leth Damgaard, siger til Videnskab.dk, at navngivningen er sket, fordi han er en stor fan af de to videnskabsbrødre, og fordi det skaber opmærksomhed.

Den uddøde Willerslevbille er 98 millioner år gammel og indesluttet i et stykke rav fra Myanmar (Burma). Den er en såkaldt blødvinge og er en af tre nye arter, som Anders Leth Damgaard er den første til at beskrive. De to andre arter er af en anden slægt, Sanaungulus, opkaldt efter en burmesisk ravhandler, San Aung.

En af de to arter har i øvrigt fået sit artsnavn navn efter en anden kendt dansker. Gæt selv hvilken skuespiller, når du læser navnet: Sanaungulus ghitanoerbyae. (hafa) Kilde: Videnskab.dk/Sciencedirect.com

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.