Har du styr på de kendte, der gik bort i 2016? Og savner du en irriterende opgave at fordrive tiden med indtil nytårsklokkerne slår? Så har vi lige en opgave til dig.

Der har været talt og skrevet meget om, at mange kendte mennesker har forladt os i 2016. Nuvel, så skulle det ikke være svært for den velorienterede avislæser at løse denne nytårsopgave. Bortset fra, at den er konstrueret af bagsidedreng Peter Becher Damkjær, hvis hjerne er lidt mere krøllet end gennemsnittet.

Han stod bag Bagsidens Fonetiske Julerebus og har lavet en lille nytårsudgave, og så har vi balladen.

En fonetisk rebus adskiller sig nemlig fra en traditionel rebus ved at man ikke skal finde stavelser. Man skal ud fra billederne finde ord, der udtalt i forlængelse af hinanden lyder som et navn.

Sådan gør du

Hvis vi for eksempel skulle beskrive en nyligt afdød dansk skuespiller med en fonetisk rebus, kunne den bestå af tre billeder med disse motiver: Klaus Krikke, Jørgen Ryg og et klippeskær. Ved at sige motiverne højt, nærmer man sig løsningen: Klaus+Ryg+Skær= Claus Ryskjær.

Som en lille hjælp har vi øverst på siden anbragt portrætter af nogle kendte, der døde i år. De fire, du skal gætte, er iblandt dem.

Hvis du stadig ikke kan gætte navnene, kan du klikke dig ind på Fyens.dk/bagsiden og se alle løsningerne. Her kan du i øvrigt finde en lille nytårsgave i form af fem ekstra Fonetisk De Døde i 2016 Nytårsrebus. Dem kan hygge dig med og bagefter drille dine nytårsgæster, når de vrider deres hjerner for at regne sammenhængen ud.

Bagsidedrengene ønsker alle vores et godt nytår, og minder om, at bagsiden@fyens.dk altid er åben for bidrag, der belønnes med bagsidekrus, hvis de bringes på tryk.

Løsninger

1. Mopper (Ann Patricia Christiansen - mor til Linse og Mikkel Kessler).2. Umberto Eco ("Rosens navn").

3. David Bowie.

4. George Michael.

5. Fidel Castro.

6. Bud Spencer.

7. Harper Lee ("Dræb ikke en sangfugl")

8. Jan Sonnergaard (Jansson+år-går)

9. Zsa-Zsa Gabor.

  • fyens.dk