DR har offentliggjort 30.000 billeder fra sit arkiv, men mangler oplysninger om, hvem der er på billederne.

Danmarks Radio beskæftiger sig ikke kun med levende billeder. DR har et fotoarkiv på 1,8 millioner billeder, og man er i gang med at digitalisere dem.

Men det er ikke uden udfordringer, for mange billeder er bare lagt i nogle bunker uden angivelse af hvem der er på billederne eller hvad de er i gang med.

Og her har DR brug for hjælp fra de førende eksperter: Alle os, der har set DR-udsendelser gennem årene.

30.000 historiske billeder

DR Arkiv har netop offentliggjort 30.000 historiske billeder og yderligere 30.000 billeder er på vej i den nærmeste fremtid.

Det er pressebilleder, der reklamerer for DR-produktioner, billeder af værter og programmedarbejdere og ikke mindst, billeder taget i forbindelse med produktioner rundt om i landet.

- Man kan selvfølgelig blot sætte sig til skærmen, hygge sig med billederne og komme bag kulisserne i DR, som det har været gennem årene. Men vi vil også rigtig gerne have, at folk tagger dem og skriver emneord på dem, hvis de ved, hvad der er på dem, siger informationsspecialist Louise Broch fra DR Arkiv i en pressemeddelelse.

Husker du et tv-hold?

Og hvad er det så, man kan hjælpe DR med? Ja, det er faktisk alle oplysninger, der knytter sig til et billede. For eksempel navne på dem man kan se, navnet på programmet, hvis man nu kan huske, at et tv-hold besøgte Brobyværk i sommeren 1978, eller det kan være rekvisitter, et årstal, kameratypen eller noget helt andet.

Oplysningerne bliver gemt med det samme, og er dermed straks lettere at finde for andre.

I sommeren 2016 lagde DR 77.000 billeder uden oplysninger ud, og det gik helt forrygende med at få dem tagget. De danske tv-seere har i skrivende stund bidraget med ikke mindre end 120.000 tags - altså nye oplysninger - til de billeder, der er blevet offentliggjort.

Sådan gør du

Her på Bagsiden har vi gang på gang kunne konstatere, at vi har Danmarks klogeste læsere, som kan opklare de mest utrolige sager. Så vi er ikke i tvivl om, at I vil kunne give en stor hånd til DR, når I bliver sluppet løs i deres billedarkiv.

I finder billederne på internetadressen www.dr.dk/historiskebilleder. Her kan I se, hvad andre har tagget og så ellers boltre jer med at tilføje egne oplysninger.

Som noget nyt foreslår billedbasen nu selv 12 billeder uden data, som man møder, når man klikker sig derind. I må i øvrigt gerne dele DR's billeder på jeres private Facebook-sider.

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.