Faktarama

Biomedicin: Gennem to år fik 53 personer skåret 15 procent af deres kalorieindtag. Ud over at tabe sig, fik de også nedsat kroppens indhold af en masse skadelige stoffer, som kan lede til et kortere liv. Det skriver forskerne bag studiet fra Baton Rouge i USA.

De 53 sunde, normalvægtige mænd og kvinder mellem 21 og 50 år tabte sig i gennemsnit ni kg hver, de fik bedre humør, og vigtigst af alt: Forbrændingen i kroppens celler blev sat ned, hvorved der skete færre skader på dna, proteiner og fedtstoffer. Dermed fik de mindre risiko for at udvikle alt fra kræft og diabetes til alzheimers og hjertekarsygdomme, skriver Videnskab.dk.

Studiet understøtter teorien om, at dyr og mennesker med lavere forbrænding lever længere, og at højere forbrænding fører til flere affaldsstoffer, der kan forkorte livet. (hafa)

Kilde: Cell Metabolism/Videnskab.dk

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.