Faktarama: Selfier svækker selvtilliden

Ikke alle sydkoreanere er kede af at få taget en selfie. Her foreviger en hjælper fra vinter-OL i Pyeongchang sig selv sammen med landsmanden Lee Sangho, der vandt sølv i snowboard. Foto: Javier Soriano/AFP/Ritzau Scanpix

Faktarama: Selfier svækker selvtilliden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykologi: Et studie i Sydkorea tyder på, at det at dele en selfie på sociale medier kan give lavere selvtillid. Fire sydkoreanske psykologiforskere bad 78 studerende om at tage en selfie med deres egen mobil. Nogle af dem skulle dele billedet på de sociale medier, andre bare lagre det på mobilen.

Herefter skulle de reagere på sociale stimuli på en computerskærm samt skrive deres autograf. De, der lige havde delt en selfie, havde lavere reaktionstid og skrev med mindre bogstaver end de andre.

Forskerne konkluderede, at ens sociale følsomhed bliver større og ens selvtillid mindre umiddelbart efter, man har delt en selfie. Det bygger de på, at tidligere studier har vist en sammenhæng mellem mindre underskrift og svækket selvtillid. Det at tage et billede af sig selv og dele det med andre følger helt bestemte, men uskrevne, sociale regler, som minder om et ritual, der dybest set handler om, at vi ønsker at få en bekræftelse på os selv fra omverdenen.

Men det nye studium fra Sydkorea siger altså, at prisen kan være lavere selvtillid. Skal man så lade helt være? Måske ikke. De studerende, der ikke måtte dele selfien, men skulle gemme den på mobilen, blev nemlig målt til at have endnu lavere selvtillid. (hafa) Kilde: Forskning.no/Sciencedirect.com

Faktarama: Selfier svækker selvtilliden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce