Faktarama

Psykologi: Et studie i Sydkorea tyder på, at det at dele en selfie på sociale medier kan give lavere selvtillid. Fire sydkoreanske psykologiforskere bad 78 studerende om at tage en selfie med deres egen mobil. Nogle af dem skulle dele billedet på de sociale medier, andre bare lagre det på mobilen.

Herefter skulle de reagere på sociale stimuli på en computerskærm samt skrive deres autograf. De, der lige havde delt en selfie, havde lavere reaktionstid og skrev med mindre bogstaver end de andre.

Forskerne konkluderede, at ens sociale følsomhed bliver større og ens selvtillid mindre umiddelbart efter, man har delt en selfie. Det bygger de på, at tidligere studier har vist en sammenhæng mellem mindre underskrift og svækket selvtillid. Det at tage et billede af sig selv og dele det med andre følger helt bestemte, men uskrevne, sociale regler, som minder om et ritual, der dybest set handler om, at vi ønsker at få en bekræftelse på os selv fra omverdenen.

Men det nye studium fra Sydkorea siger altså, at prisen kan være lavere selvtillid. Skal man så lade helt være? Måske ikke. De studerende, der ikke måtte dele selfien, men skulle gemme den på mobilen, blev nemlig målt til at have endnu lavere selvtillid. (hafa) Kilde: Forskning.no/Sciencedirect.com

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.

Mere om emnet

Se alle
Faktarama: Verdens ældste tatovering er 5000 år gammel

Faktarama: Verdens ældste tatovering er 5000 år gammel

Faktarama: Interstellar rumcigar slår kolbøtter

Faktarama: Interstellar rumcigar slår kolbøtter