Broken News

Tyrkiets sultan kræver Holland opløst, fordi indbyggerne ikke er mennesker. Hollands regering udtrykker skepsis.

- De er slet ikke mennesker. De er smølfer. Og hvornår har man hørt om smølferettigheder?

Sådan lød det i morges i en tale, som Tyrkiets sultan Erdogan holdt fra sit palads i Istanbul. I talen krævede han FN's menneskerettigheder suspenderet for alle indbyggere i, hvad han selv betegnede som det nordtyrkiske protektorat Nederlandene.

Det skal ske som straf for, at han og hans ministre er blevet forbudt at holde valgmøder i alle mulige andre lande end deres eget.

- Hvis jeg og mine vezirer ikke kan holde valgmøder i vestlige lande for at vise mine derboende landsmænd, hvad de bliver frataget, hvis de stemmer ja til at give mig flere beføjelser, ja, så er de vestlige landes såkaldte ytringsfrihed ikke en potte kamelpis værd, rasede Erdogan i talen, der markerer det foreløbige højdepunkt i en stadig voldsommere retorik fra sultanen.

Fascister og tulipaner

Først beskyldte Erdogan hollænderne for at være nazister, fordi politiet brugte heste, hunde og vandkanoner mod ophidsede tyrkiske demonstranter i Rotterdam.

Så udtalte han, at det var hollandske soldater, der var skyld i massakren ved Srebrenica, hvor 8000 muslimer blev dræbt, og at det sagde alt om hollændernes nationalkarakter.

Indimellem har hans udenrigsmninster, Mevlüt Cavusoglu, i en tale kaldt Holland for "Fascismens hovedstad" og betegnet Hollands statsminister som en røvtulipan.

Her til morgen holdt Sultan Erdogan så sin tale til det hollandske folk, hvor han ønskede dem en rigtig elendig valgdag med regn og digebrud. Under stor jubel fra de forsamlede tilhængere krævede han Holland opløst som stat, fordi den slet ikke er beboet af mennesker.

Små, blå og ynkelige

- Det kræver ikke megen intelligens at se, at hollænderne i virkeligheden er smølfer. Ja ja, deres skøjteløbere og fodboldspillere ser altid orange ud. Men det er et vestligt trick. Det er en forklædning. Ligesom deres højde. I virkeligheden er hollænderne ynkelige små væsner med sygelig blå hud. De danser rundt med latterlige hvide huer omgivet af svampe og taler et sprog, kun børn kan forstå, rasede sultan Erdogan.

Den hollandske premierminister har ingen kommentarer til talen, men en talsmand for den hollandske regering har udsendt en erklæring, hvori man udtrykker mild skepsis.

Smølfer er faktisk ikke hollændere, men tegneseriefigurer skabt i Belgien, hedder det i erklæringen, som slutter:

- Og så synes vi i øvrigt, at den tyrkiske sultan skulle stikke sin tulipan op i smølfen.

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.