Er du lidt spansk i det?

Samtidig tegning af spansk soldat fra regimentet Cataluna. Kunne det være din tiptiptipoldemor, der sidder bagest?

Er du lidt spansk i det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langelands Museum byder på vin og paella for gode historier om dengang spaniolerne kom

I år er det 200 år siden Napoleons spanske hjælpetropper gjorde deres indtog i Danmark. Det er allerede blevet markeret med mange arrangementer, og 14. juni sker det også på Langeland.

Langelands Museum i Rudkøbing inviterer til spaniolertræf, fordi Langeland var det sidste sted i Danmark, spanierne opholdt sig. Det var nemlig her de samledes for at blive sejlet til Spanien, da de havde skiftet side og skulle slås mod Napoleon i deres hjemland. I august 1808 var der 9000 spanske soldater på Langeland og det gik ikke altid helt stille af. Ud over at de nærmest spiste langelænderne fra hus og hjem, tog de også for sig af de lokale fristelser på anden vis.

Derfor er der i dag mange fynboer, der forklarer deres mørke øjne eller sorte hår med en spansk gren i stamtræet. Og dem vil museet gerne i kontakt med.

- Træffet er for dem med spanske aner, og vi vil gerne sætte alle dem stævne som har en god historie at fortælle om dengang spaniolerne var her, siger museumsinspektør Ole Mortensøn.

- Det kan både være nogen, der er direkte i slægt med en spansk soldat, eller har en røverhistorie om de spanske soldater, siger han.

Til gengæld for de gode historier serverer museet paella og vin, og en spansk guitarist underholder imellem beretningerne. På museet kan man se udstillingen "Da spaniolerne kom ... 1808", og i gården på museet bliver der rejst et telt, hvor fynboerne kan stille sig op og fortælle deres spaniolerhistorie.

- Deltagerne skal medbringe oplysninger om deres forfædre og beretninger fra 1808 med henblik på at samle materialet i et lille skrift. Fortællingerne må være korte eller lange, alt efter hvor meget stof de rummer, siger Ole Mortensøn.

Har du en spaniolerhistorie?

Ring til Langelands Museum inden 2. juni på 63 51 63 00. Eller mail: Om@langelandkommune.dk

Er du lidt spansk i det?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce