En saftig sag


En saftig sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Andersen, Ringe, var i går den første til at løse gårsdagens bagsidemysterium: Det er en saftpresser, som er beregnet til at skrue på enden af kødhakkeren. Så putter man bare bærrene i den alm. kødhakker, og ordningen skiller saft fra bær.

- Jeg har selv sådan en maskine stående derhjemme, fortæller den lokale detektiv.

Men han er ikke alene om opklaringen. Op mod 30 læsere bekræfter, at der er tale om en saftpresser.

Bruges stadig

Kirsten Pedersen fra Vissenbjerg skriver:

- Det var spændende at se denne snegl til en kødmaskine. Jeg har ikke set denne, siden jeg arbejdede som ufaglært køkkenassistent på et plejehjem i 1975. Dette er en forlængelse til kødmaskinen, således at der kan laves hybenpure. Man fylder hele hyben i maskinen, pureen kommer ud af nettet i tragten, og alle kernerne kommer ud i spidsen.

Marie Them fra Herrested har også en gammel Master Mixer, som hun stadig bruger:

- Kirsebærsten, æbleskræller m.m. bliver tilbageholdt i sien. Det fungerer bare, skriver hun.

De rette navne

Ole P. Madsen fra Odense erindrer, at hans mor, Åse Madsen, som i dag bor på Samsø, lavede frisk saft til alle ungerne hjemme på barndommens gade.

- Dimsen blev monteret på en hånddrevet kødhakker, senere blev min mor motoriseret med en stor elektrisk model af en kødhakker, hvorpå den også kunne monteres, når der skulle laves saft.

Solveig Kongsmark fra Nyborg er tilmed indehaver af en original instruktionsbog. Derfor kan hun oplyse, at de to genstande hedder et frugthus og en frugtsnegl.

Med disse udsagn skulle Majbritt Larsen, Ullerslev, roligt kunne gå i gang med at presse saft på sin gamle Ballerup Master Mixer.

Eller male kaffe.

I hvert fald fortæller Erling Hansen, Hjulby, at han med held har malet kaffebønner på sin mastermixer, som nu i 45 år har tjent familien og stadig ælter dej hver anden uge.

Tak for læserhjælpen.

En saftig sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce