En revolver er ikke en kløpind

Tegning: Gert Ejton

En revolver er ikke en kløpind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I virkeligheden går det ikke altid som på film - heller ikke for våbenglade amerikanere

Hvis man indimellem synes medierne svømmer over af vold og skyderier, er det nærmest opløftende at konstatere, at ikke alle kugler finder vej til deres mål. Heldigvis.

Fra lokalaviserne Altoona Mirror og Dallas Morning News har vi sakset beretningerne om to ringe skytter.

57-årige David W. Walls fra Pennsylvania havde sat sig for at sætte skik på en bisværm ved at affyre haglskud ind i sværmen. Uheldigvis havde han inden bijagten drukket kraftigt, og det er ifølge lokale medier uklart, om han overhovedet dræbte nogen af bierne, men det lykkedes ham at skyde sig selv i hånden.

Skød sig i ryggen

Nogenlunde samtidig i Texas var 44-årige Jorge Espinal i gang med et slag poker ... og et krus øl.

Da det kløede på ryggen, greb han ud efter det første det bedste redskab, han kunne bruge som kløpind. Det var en revolver, og ja, manden skød sig selv i ryggen, mens han kløede sig med løbet. Hans pokervenner fik tilkaldt hjælp, og ifølge politiet slap han med livet i behold. Men næppe med æren, gætter vi.

Vi slutter med en opløftende historie, om at det altså ikke er alle amerikanere med våben, som bare venter på en chance for at bruge det.

Palm Beach Post i Florida kan berette om en kiosk, hvor en mand forsøgte at trænge ind gennem bagdøren. Indehaveren Marino Hernanez bad ham forsvinde, hvorefter manden trak en revolver.

Hernandez og hans medhjælper trak deres egne revolvere og kunne have besvaret ilden, men valgte at lade være med at trykke af.

Den ophidsede mand skød i alt fire gange uden at ramme nogen, hvorefter politiet anholdt ham og sigtede den 73-årige Marshall Hugo Grant for mordforsøg.

Avisens udsendte undrede sig over, hvorfor indehaveren og hjælperen ikke skød igen, når de både var i overtal og i deres gode ret?

- Da jeg så hvor højt den første kugle ramte, vidste jeg, at han var en dårlig skytte, forklarede Hernandez kort.

Og det er jo også en form for våbenkontrol: At vide, hvornår man ikke skal skyde. (hafa)

En revolver er ikke en kløpind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce