Efter VM i counterstrike: O-løbere går over til e-løb


Efter VM i counterstrike: O-løbere går over til e-løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg Orienteringsklub stifter hold i e-løb. Spillerformand kritiserer det manglende fysiske element, men der er helbredsmæssige fordele ved at holde sig fra naturen, siger coach.

Sport: Dansk e-sport er i voldsom fremgang. I fjor vandt en 17-årig dansker VM i Fifa, og i weekenden blev et dansk hold verdensmester i computerspillet Counterstrike.

Den succes inspirerer andre idrætsgrene. I Faaborg Orienteringsklub satser man nu på at omskole løberne fra o-løb til e-løb. Netop orienteringssporten har ellers været kendt som en konservativ idrætsgrene, idet man stædigt har fastholdt, at sporten kun kunne udøves i svært tilgængelige naturlige omgivelser.

- Men vi må følge med tiden, og der er for mig ingen tvivl om, at e-løb er det, de unge vil have, siger Emma Klingenberg, flere gange verdensmester og formand for Faaborg Orienteringsklubs udviklingsudvalg.

Sådan foregår det

Deltagerne i e-løb downloader et elektronisk kort via Google Maps. På kortet er med cirkler markeret, hvor posterne står, og deltagerne skal nu med musen bevæge sig rundt og dobbeltklikke på hver post, når den er fundet.

Ligesom i udendørs orientering gælder det om at vælge den mest hensigtsmæssige rute, så det nytter ikke bare at flytte musen fra post til post. Spilleren må kunne aflæse højdekurver samt kende forskel på signaturer for eksempelvis diffus mose, hugning og svært gennemløbelig skov.

Man "løber" ved at klikke skiftevis på tasterne 4 og 6, og hvis man har valgt en besværlig rute, vil tasterne blive tungere at trykke på. Ruterne skal, ligesom i virkeligt o-løb, gennemløbes flere gange, men e-spillerne har også mulighed for at tanke både ammo, health og armor undervejs, hvilket kan være en fordel, hvis man skal tvinge en anden løber af sporet eller eliminere vedkommende.

E-udgaven af o-løb tilføjer dermed et element af kontaktsport, som i mange år har været efterlyst af især de yngre orienteringsløbere.

Kritiske røster

Der er dog også kritiske røster.

- Hvis orienteringsløbere ikke længere skal bevæge sig fysisk for at finde posterne, fjerner man fuldstændig meningen med sporten. Orienteringsløb er jo netop en kombination af god kondition og hjernevirksomhed, hedder det fra Lars Ødegaard, formand for O-Ringen, der organiserer professionelle orienteringsløbere.

Kritikken afvises af Daniel "Wiz" Hansen, coach for E-Runner Team Fewcastle:

- Der er tværtimod tale om, at sporten nu kan optage unge, der er virkelig gode til at finde rundt i alting, men som hidtil har været udfordret af deres fysik. Ved ikke at skulle forcere tæt underskov, hegn og krat mindsker vi desuden risikoen for fald- og snubleskader. Og i modsætning til traditionelle o-løbere har e-løbere ingen risiko for at blive bidt af flåter, siger Daniel "Wiz" Hansen.

Som et modtræk - og for at fastholde de unges interesse for traditionel orienteringsløb - har International Orienteering Federation, IOF, for nylig tilladt andet end naturskabte forhindringer.

Ved det kommende fynsmesterskab i orienteringsløb vil deltagene derfor kunne møde både orker og let bevæbnede dværge.

Efter VM i counterstrike: O-løbere går over til e-løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce