Tidligt i går morges landede den første mail fra en læser, der vidste, hvad man skulle bruge de kroge til, som vi viste på Bagsiden i går.

- Denne krog er brugt til at få små genstridige knapper gennem et knaphul. Jeg har selv en lignende, som er blevet anvendt til knapstøvler, beretter Hanne Skipper fra Ringe.

Henriette Wielandt, Skovsby, sætter navn på: Det er en støvleknapper.

- Jeg brugte selv en, da jeg som lille pige skulle knappe mine små røde træsko. Den kunne dog ikke klappes sammen, så denne er bare en mere handy udgave til at have i lommen, skriver hun.

Støvleknapperen virkede ved, at man stak den ind gennem knaphullet i støvlen, tog fat med krogen og drejede rundt. Og vupti, så sad en af de op til 20 små knapper godt fast.

Flere læsere benytter lejligheden til at gøre sig lystige over, hvor lidt nutidens bagsidedrenge ved om ganske almindelige dagligdags redskaber fra midten af forrige århundrede.

Hertil er der kun at sige, at om en snes år er det vores tur til at himle op over, at de unge mennesker til den tid ikke ved, at man engang brugte velcro og lynlås til børnenes fodtøj.

Tak til de mange læsere, der reagerede. Og tak til alle dem, der reagerede på billedet af "hovedbundsmassageapparaet". Vi er nu ret sikre på, hvad genstanden skal bruges til, men gemmer forklaringen til vinterferien. Husk at læse din avis - også i næste uge. (hafa)