Video: Så ond er Danmarks stejleste vej:

Vejle: Kommunen har i denne uge lagt asfalt på de stejle Gl. Kongevej og her Chr. Winthers­vej, som regnes for Danmarks stejleste stykke asfalt. De 730 meter er eneste danske vejstrækning, der stiger med mere end 20 procent over et længere stykke og et enkelt sted med 25 procent. På de første 160 meter er der trapper i stedet for fortov, og det er forbudt at cykle nedad. Til gengæld er det tillokkende for cykelmotionister at ase sig opad.

Hjemmesiden www.danskebjerge.dk har kåret Chr. Winthersvej til Danmarks stejleste vej. Troels Vesterlund Pedersen har optaget denne video, der viser, hvor ond bakke egentlig er at cykle op ad.

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.