Broken News

DR trækker tredje afsnit af "Historien om Danmark" tilbage, fordi et flertal af danskerne afviser, at en indvandret mellemøstlig religion skulle være årsag til det Danmark, vi kender og elsker.

- At Danmarks Radio i ramme alvor kan påstå, at der skulle kunne komme noget som helst godt ud af indvandrere og deres barbariske religioner - det er en skandale, siger Alex Ahrendtsen, føljetonpolitisk værdiordfører for Dansk Folkeparti.

Hans reaktion kommer efter en forhåndsvisning af tredje afsnit af DR's succes-serie "Historien om Danmark". I afsnittet, der begynder i vikingetiden, krydser en indvandrer med religiøs baggrund i Mellemøsten Dannevirke og overbeviser de indfødte om, at han kommer med fred og kærlighed.

Indvandrerens religion, der blander myter om en død profet med en hellig bog og løfter om evigt liv i paradis, breder sig og udkonkurrerer over få generationer den gamle religion.

Grusomme straffe

Danskerne underlægges et fundamentalistisk religiøst styre. Det smukke, danske landskab oversås med tusindvis af bedetårne, hvorfra der kaldes til bøn, og der indføres strenge regler for korrekt religiøs opførsel baseret på et lovsæt formuleret i ørkensandet. Overtrædelse og gudsbespottelse straffes på grusom vis med afhugning af lemmer og levende afbrænding.

Den historie går seerne nu glip af, fordi tredje afnit er blevet taget af programmet og vil blive destrueret, oplyser Danmarks Radio.

Problemet ligger i slutningen af programmet, hvor skuespiller Lars Mikkelsen med sin dybe, myndige stemme antyder, at denne mellemøstlige religion med tiden modner danskerne som folk og lægger grobund for oplysning, folkestyre, andelsbevægelse og højskolesangbog. Det blev for meget for et politisk flertal i DR's bestyrelse.

Kulturradikal historieforfalskning

- Serien påstår også, at svenskerne var med på vikingetogt. Det kan vi leve med. Men vi er til grin for vores egne licenskroner, når DR hævder, at vort højt udviklede kultur skulle have noget som helst at gøre med en primitiv mellemøstlig religion. Det er kulturradikal historieforfalskning, siger Alex Ahrendtsen.

I stedet for det programsatte tredje afsnit af "Historien om Danmark" viser DR på søndag afsnit 16 af Matador, "Lauras store dag".

Næste søndag, 23. april, sendes et nyproduceret tredje afsnit, hvor danmarkshistorien er bragt i overensstemmelse med resultatet af en folkeafstemning på Facebook. Det vil sige, at den særlige danske kulturarv ikke er indvandret fra syd, men faldt ned fra himlen i form af et flag.

  • fyens.dk