Broken News

Kontroversiel udnævnelse af udvist dansk bandeleder. Men FN ønsker at inddrage snarere end at udelukke. Og det stopper ikke her.

Den statsløse tidligere bandeleder Fis-Fis, som boede i Odense i en årrække og her opbyggede en forretningskæde med import og salg af tørrede planter, blev i aftes udnævnt til FN's familieambassadør i Danmark.

Udvisningen af Fis-Fis bliver dermed trukket tilbage, og den 47-årige far til otte kan genoptage det arbejde med opdragelse og uddannelse af sårbare unge mennesker i storbyens randområder, som han i årtier var kendt og respekteret for.

Udnævnelsen er et resultat af FN's nye strategi med at inkludere folk, man måske ikke er helt enige med. Som da en ledig plads i den kommission, der skal varetage kvinders rettigheder over hele verden, blev givet til Saudi-Arabien, der har bundplacering på verdensplan, når det gælder ligestilling mellem kønnene.

En positiv afsmitning

I Saudi-Arabien må kvinder ikke køre bil, bestemme, hvad tøj de skal gå i eller rejse uden en mands tilladelse. Det har fået kritikere til at sammenligne landets plads i en ligestillingskommission med at udnævne en pyroman til brandchef.

Helt så pessisimtisisk ser tidligere formand for FN's generalforsamling, Mogens Lykketoft, ikke på sagen.

- Det er meget vigtigt at have dem med i de her spørgsmål, hvor de mener noget langt fra os andre, i stedet for at have dem gående udenfor, siger han til TV2 Nyhederne.

Præcis samme argument bruger FN om udnævnelsen af Fis-Fis. "Den ottedobbelte familiefar har vist, at han - trods svære kår - kan skabe og styre en stor familie. Også selv om hans pædagogiske principper ikke er i overensstemmelse med det omliggende samfund", hedder det i FN's pressemeddelelse.

Jo, ræven skal vogte gæs

FN's nye inkluderende linje er også smittet af på FN's kommision for bekæmpelse af racediskrimination. Fra kommissionens hovedkvarter i Lausanne blev der her til morgen udsendt en resolution om, at ingen kan nægtes et arbejde på grund af sin race.

Formanden for Dansk Erhvervsfjerkræavlerforening, Finn Due Larsen, er overrasket. Det medfører nemlig ophævelsen af en flere tusind år gammel bestemmelse om, at man ikke sætter ræven til at vogte gæs.

- Ja, det er vi jo ikke helt trygge ved. Der var nok en grund til forbudet i sin tid. Men på den anden side kan jeg godt se, at det er gammeldags indstilling, at ens race skal stå i vejen for karrieren. Ræven er jo også en billig arbejdskraft, så på langt sigt skal det nok vise sig at være økonomisk gunstig løsning, siger Finn Due Larsen og tilføjer:

- Selv om der i starten nok vil være en del skræppen.

  • fyens.dk