Broken News: OB straffes for homo-råb: Skal spille i regnbuetrøjer

OB spiller fortsat i striber, men resten af slutspillet bliver det i regnbuens farver. Illustration: Leif Nørmark Sørensen

Broken News: OB straffes for homo-råb: Skal spille i regnbuetrøjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldens Disciplinærinstans har afsagt lyndom over OB, efter at klubbens fans blev grebet i homofobiske tilråb.

Når fodboldspillerne fra OB på søndag går på banen i Herning mod FC Midtjylland, bliver det i en noget usædvanlig spillerdragt.

I stedet for de traditionelle blå og hvide striber stiller det fynske superliga-mandskab op med regnbuestriber.

De regnbuefarvede trøjer er en sanktion, der er blevet pålagt klubben, efter at nogle af klubbens fans udviste homofobisk adfærd i søndagens kamp mod FC København.

Kendt fra Eurovision

De fynske tilskuere råbte "homo, homo, homo" efter den københavnske spiller Viktor Fischer, og i mandags blev OB anmeldt for homofobisk adfærd til Fodboldens Disciplinærinstans.

Instansen tog sagen op, men i stedet for den forventede bødestraf eller karantæne skal OB altså spille resten af kampene i Superligaens medaljeslutspil i regnbueflagets farver.

Flaget er det internationale symbol på en venlig indstilling over for homoseksualitet og nok mest kendt fra Gay Pride-parader og det internationale melodigrandprix.

Nyt Møller Nielsen-citat

Den særligt stemningsfulde tribune, hvor OB's fans holder til, hedder Richard Møller Nielsen-tribunen, og mange af hans berømte citater står på murene.

Ét af dem bliver dog ændret, fordi det indeholder et homofobisk budskab.

I stedet for "Her spiller man fodbold, som dengang en mand var en mand, og en bøsse var noget, man gik på jagt med" står der fremover: "Her spiller man fodbold, som dengang en mand var en mand, og en bøsse var en, man kunne spille på hold med."

Fans får nyt råb

OB's fans får lov at beholde deres blå-og hvidstribe trøjer, men har måttet lære nye tilråb.

- Vi har øvet os på utryk, der ikke er ymygende eller neværdigende, fremtidi råber vi: LGBT+person! LGBT+person! LGBT+person!, oplyser formand Victor Høgh, og tilføjer:

- Men altså ikk heltien. Kun når vi får besøg af en af de der bøskale.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsiget og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Broken News: OB straffes for homo-råb: Skal spille i regnbuetrøjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce