Broken News: Navneskift i Odense: HCA Festivals bliver til Kim Larsen Festivals

En foreløbig udgave af næste års festivalplakat. Inden den går i trykken, skal den lige ryges til. Illustration: Mikkel Damsgård Petersen

Broken News: Navneskift i Odense: HCA Festivals bliver til Kim Larsen Festivals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt navn skal tilføre nyt materiale og fremtidssikre Odenses store, årlige gadefestival.

Efter syv år under navnet H.C. Andersen Festivals skifter Odenses store byfestival fra næste år navn til Kim Larsen Festivals.

- Hvis vi skal være helt ærlige, så er det ved at være svært at vride nye ideer ud af de 156 eventyr, Andersen nåede at skrive. Men Kim Larsen har jo indspillet over 500 sange, så her er materiale til festivaler mange, mange år frem, siger festivalleder Lise Thommé.

Blandt de mest markante ændringer er, at festivalens pink farve skiftes ud med nikotinbrun, og at det store, populære lysshow, der i år blev vist på en vandfontæne, skal vises på en røgfontæne.

Mere Larsen end Andersen

I dele af byens forskermiljø vækker navneskiftet begejstring:

- Ret beset har Larsen væsentlig større tilknytning til Odense end Andersen. Andersen boede jo kun 14 år i Odense og fravalgte byen, så snart han kunne komme til det. Larsen, derimod, flyttede frivilligt til Odense og boede her i 25 år til sin død, siger professor og centerleder Inga-Katinka Harley fra det nyetablerede Kim Larsen Centret ved Syddansk Universitet, og tilføjer:

- Og så har de jo begge beskæftiget sig en del med papirklip.

Odense synonym med HCA

Andre forskere er knap så positive:

- Det er en skandale. HCA er jo nærmest synonym med Odense, hans fodspor er overalt, alt er opkaldt efter ham, ja, selv fodgængersignalerne forestiller H.C. Andersen. Kim Larsen, derimod, har jo bare boet her i byen, indvender professor Klaus Sture, leder af H.C. Andersen Centret på Syddansk Universitet.

Jutlandia på Odense Å

Kritikken preller af på Odense Kommune, der for at vise sin støtte vil udstyre alle fodgængersignaler i det nye TBT-kvarter med en stående og en gående Kim Larsen.

Odense Aafart oplyser, at den flydende vinbar til næste år ikke vil foregå på de tre kendte HCA-både, men derimod på hospitalsskibet Jutlandia, der festligt pyntet med kulørte lamper vil sejle i rutefart mellem Munke Mose og Skovsøen.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte livsformer, steder eller begivenheder kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Broken News: Navneskift i Odense: HCA Festivals bliver til Kim Larsen Festivals

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce