Broken News

Hele Danmarks matador-mor, Lise Nørgaard, hyldes i dag på sin 100-års dag. Men hun er i virkeligheden kun 90, afslører kendt militærmand.

Den kendte og elskede journalist og forfatter Lise Nørgaard, som nok er mest berømt for at have skabt tv-serien "Matador", skulle i dag have været hyldet ved en sand folkefest i anledning af sin 100-års fødselsdag. Men festen er i sidste øjeblik blevet aflyst.

Samtlige 500 indbudte gæster har fået besked pr. telegram om at blive hjemme, Den Kongelige Livgarde har meldt afbud, og DR2 aflyser sin temaaften i aften og sender i stedet dyrefilmen "Vor ven, bæveren".

Hotel Postgaarden i Korsbæk, hvor festen skulle have kulmineret med alsang og festfyrværkeri, afviser over for pressen, at sygdom skulle være årsag til aflysningen.

- Vi har modtaget oplysninger af en karakter, der gør det umuligt for os at gennemføre fejringen som lovet, lyder det i en kort kommentar fra hoteldirektør Holger P. Olsen.

Militærmand bag afsløring

Broken News har imidlertid erfaret, at årsagen til aflysningen er en ganske anden: Lise Nørgaard fylder slet ikke 100 år i dag. Hun bliver kun 90.

Oplysningerne stammer fra en tidligere militærmand, den pensionerede oberst Ditlev Hachel, som tidligere i år blev kendt i medierne, da han under en indlæggelse på et sjællandsk sygehus delte et billede på de sociale medier af en kage med kommentaren: "Tiltrængt. Føden her er slap!"

Obersten har angiveligt undret sig over, at en purung Lise Nørgaard under festligheder i forbindelse med befrielsen i 1945 blev fotograferet siddende på skødet af en dansk officer, mens hun raflede løgn og drak sjusser.

Fødselaren er bortrejst

- Såfremt fru Nørgaards oplysninger er korrekte, skulle hun i maj 1945 have været en ung kvinde på 27 år, men her gør hun det danske forsvar blodig uret. Ingen, og jeg understreger, ingen dansk officer ville optræde så upassende i selskab med en moden kvinde. Hun kan ikke have været en dag over 18 år, og følgelig bliver hun i dag ikke 100, men 90 år, siger oberst Ditlev Hachel.

I et kortfattet opslag på sin Facebook-profil har Lise Nørgaard denne kommentar til oberstens afsløring:

- Den mand er usædelig.

Fødselaren har ikke været til at træffe for yderligere kommentarer, men vidner udtaler til Midt- og Vestsjællands Politi, at en ældre kvinde, hvis signalement svarer til fru Nørgaards, er set prygle en tysk turist med en stok.

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.