Broken News: Jakob Fuglsang meldt til Skat af Nyborg Kommunes dyneløftergruppe

Jakob Fuglsang jublede over sejren i Liege-Bastogne-Liege. Men så stivnede smilet. Foto: Eric Lalmand/Belga/AFP/Ritzau Scanpix

Broken News: Jakob Fuglsang meldt til Skat af Nyborg Kommunes dyneløftergruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først en rektor og nu en cykelrytter. Nyborg Kommunes særlige kontrolgruppe har sendt indberetning til Skat efter Jakob Fuglsangs succes i tre forårsklassikere.

Cykelrytter Jakob Fuglsang var glad, da han i søndags vandt cykelløbet Liege-Bastogne-Liege og dermed for tredje gang i år kom på podiet i en forårsklassiker. Men glæden holdt ikke længe.

For kort efter, han var kommet hjem til familien, lå et uventet brev fra Skat.

"Vi har fået oplysninger om dig", lød det ildevarslende og med dommedagstyper øverst på den kortfattede meddelelse fra Skat.

Ren forfølgelse

"Skattestyrelsen har den 29. april 2019 fået oplysninger om dig fra Nyborg Kommune. Det handler om, at du har modtaget tre pengepræmier", hed det videre i brevet.

- Jeg synes simpelthen, det her er at gå for langt. Det er for meget. Det er ren forfølgelse, skriver Jakob Fuglsang på sin twitter-profil.

Her oplyser han også, at han har klaget til kommunen over personlig chikane og krævet en redegørelse.

Dyneløftergruppen

Indberetningen til Skat kom fra Nyborg Kommunes særlige kontrolgruppe, i folkemunde kaldet "dyneløftergruppen".

Den har til opgave at afdække socialt bedrageri og snyd med offentlige ydelser og har for eksempel indberettet den kendte Nyborg-rektor Henrik Vestergaard Stokholm til Skat, fordi avisen skrev, at han havde modtaget 100.000 kroner fra en indsamling.

Borgmester Kenneth Muhs (V) er overrasket og mener, at gruppen har været lidt for nidkær, når den mistænker folk for skattesnyd på baggrund af noget, man læser i avisen.

Nyborgs viceborgmester, Carsten Kudsk (DF), er lodret uenig og bakker dyneløftergruppen op:

DF: Han savner medierne

- Kontrolgruppen har gjort det, den skal gøre, når den ser en avisartikel om en person, der modtager større pengebeløb. Jeg fornemmer, at der her bare er tale om en cykelrytter i sin karrieres efterår, som har savnet at være i medierne, siger han.

- Men Jakob Fuglsang har jo hverken gjort sig skyldig i socialbedrageri, skattesnyd eller noget andet?

- Så har han jo heller ikke noget at skjule. Hvad bliver det næste? At de kommunale medarbejdere, som skal udføre parkeringskontrol, når Tour de France kommer til byen, ikke tør udstede en bøde, fordi det er Fuglsangs bus?, spørger Carsten Kudsk retorisk.

Hverken Jakob Fuglsang eller Henrik Vestergaard Stokholm bor i Nyborg Kommune.

Broken News er satire. Enhver lighed med kendte steder, begivenheder eller livsformer kan være tilsigtet og må ikke forveksles med journalistik. For ellers ...

Broken News: Jakob Fuglsang meldt til Skat af Nyborg Kommunes dyneløftergruppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce