Broken News

Aktinsigt afslører omfattende planer om, at Odense skal være Tolkien-by. Lysreklamen er første skridt - snart skrottes H.C. Andersen

En aktindsigt i kommunal korrespondance i den såkaldte lysreklame-sag afslører, at den gigantiske reklame på toppen af højhuset på Fisketorvet i Odense slet ikke er en reklame. Det er en prøveopstilling af Saurons Øje - det flammende øje, som Mørkets Fyrste i "Ringenes Herre" ser ud i verden med.

Odense skal nemlig omdannes til en Tolkien-Park, hvor fans af Hobbitten og Ringenes Herre kan holde ferie omgivet af orker, elver, hobbitter, en enorm drage på en guldbunke og alle de andre kendte og elskede figurer fra Tolkien-universet.

Lysreklamen, der kan ses fra det halve af Fyn, har gennem længere tid spredt ængstelse og uro hos beboerne i bymidten, og det var faktisk ideen med det hele, lyder det fra byplanchef Elrond Kløvedal.

Vi har generet med vilje

- Netop den bekymring og uro skal give de kommende gæster en fornemmelse af, at de er trådt ind i Mørkets Rige, Mordor. Og illusionen gøres endnu mere virkelighedstro ved, at vi med store maskiner har smadret det meste af bykernen, så den ligner indgangen det trøstesløse Mordor, vi kender fra filmatiseringen, siger Elrond Kløvedal.

Han bekræfter, at Tolkien-parken vil brede sig over det meste af kommunen og inddrage alle byens muligheder. I Odense Zoo vil gæsterne kunne håndfodre varger og olifanter og få en rundflyvning på de ni ringånders sorte flyvende væsener.

Tusindårsskoven skifter navn til Dunkelskov, og her vil man kunne vandre sammen med 50 meter høje talende træer og udkæmpe dueller med yderst livagtige orker og bjergtrolde skabt i den underjordiske del af byens voksende robotklynge. Fra Tågebjergene (tidligere Bolbro Bakke) vil man kunne prøve tandemspring med en balrog.

HCA og Potter flytter

For at give plads til Odenses satsning på Tolkien-universet flyttes den succesrige Harry Potter Festival til Nyborg. Blomsterfestivalen fusioneres med Kirsebærfestivalen i Kerteminde, og HCA-festivals flytter ud af byen.

- Vi har lavet en fin-fin aftale med Wonderful Copenhagen, som overtager H.C. Andersens Hus, den kommende HCA-park og Torben Iversens eventyrparade, siger eventchef Georg Ollum fra By- og Kulturforvaltningen.

Men hvorfor skal Odense hylde Tolkien, der aldrig har boet i byen, i stedet for H.C. Andersen, der dog er født her?

- Hør nu her, manden boede jo størstedelen af sit liv i København. Og helt ærligt, er ildsprudende drager ikke bare lidt mere storbyagtigt end små piger med svovlstikker, hvæser eventchef Georg Ollum, mens han kærtegner en smuk guldring, han har hængende om halsen.

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.

Mere om emnet

Se alle
1
Taler de ikke dansk?: De farlige fremmede fra Fyn

Taler de ikke dansk?: De farlige fremmede fra Fyn

Illegale indvandrere sender fem ministre i den varme stol

Illegale indvandrere sender fem ministre i den varme stol

1
Støjberg afviser at have opfordret til stikkersamfund

Støjberg afviser at have opfordret til stikkersamfund