En mystisk pizza overhældt med farin - og et fremmedartet sprog - ledte natten til torsdag myndighederne på sporet af to illegale indvandrere.

Det fynske bagerpar Inger og Jørgen Nørgaard, der driver butikken Brunner og Brø på Østerbro i København blev i nat interneret af myndighederne efter at en vaks borger havde anmeldt parret for at tale fremmedsprog i baglokalet.

- Jeg så dem forsvinde ud bagved, hvor de talte meget højt og meget hurtigt i et sprog, der helt tydeligt ikke var dansk, fortæller Linus Hansen-Jensen, som bor på Østerbro.

Han har i et stykke tid haft mistanke til bagerparret, hvis butik har specialiseret sig i etniske fødevarer, som man ikke lige er forvænt med i hovedstaden.

Fulgte ministers opfordring

Linus Hansen-Jensen arbejder på en af de mange nærliggende tegnestuer. Han havde læst på nettet, at integrationsminister Inger Støjberg opfordrer danskerne til at anmelde pizzabagere, der ikke taler dansk, fordi der kan være tale om illegale indvandrere.

- I første omgang reagerede jeg ikke, for Brunner & Brø sælger jo ikke pizzaer. De sælger brød og kager. Eller, det troede jeg, lige ind til jeg selv kom ind i butikken for at købe nogle basser, siger han.

- Så hørte jeg en kunde bede om noget, der lød som brunner eller bunder, og fik udleveret en farinpizza. Ja, sådan en pizzabund med brun farin ud over det hele. Så vidste jeg, at der var tale om pizzabagere. Og at de ikke var her fra landet, siger Linus Hansen-Jensen.

Forbindelser til Mellemøsten

Vidner til den dramatiske anholdelse fortæller, at de to illegale indvandrere røbede sig selv ved at føre ophidset tale med fremmedartede udtryk som "skisprallere" og "kraud'eme". Indtil de blev kneblet, gentog de højt i kor flere gange noget, der lød som "Nejnuhar jealler, Nejnuhar jealler!"

Råbet tolkes som en religiøs hilsen, der sætter parret i forbindelse med terrorgrupper som Islamisk Stat og Al-Qaida.

Efter aktionen mod de fremmede farinpizzabagere har integrationsminister Inger Støjberg på Facebook postet ordene "Godt gået, Østerbro". Skrevet med fin, rød glasur på en othellolagkage.

  • ny-bagsidedrengene

    Af:

    Bagsidedrengene bestyrer Fyns mest læste bagside, der udkommer hver dag med de gratis tillæg kaldet Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Vi redigerer desuden Punktum, den sidste side i Danmark-sektionen, som udkommer hver dag sammen med vildt mange dagblade fra Jysk Fynske Medier. Broken News er navnet på vores alternative faktamedie, som udkommer 1-2 gange om ugen på papir og net. Broken News TV er de opblæste nyheder, som rundkastes via vores facebookside: facebook.com/bagsidedrengene.

Mere om emnet

Se alle
Broken News: Hemmelig mail afslører: Lysreklamen er Saurons Øje

Broken News: Hemmelig mail afslører: Lysreklamen er Saurons Øje

1
Taler de ikke dansk?: De farlige fremmede fra Fyn

Taler de ikke dansk?: De farlige fremmede fra Fyn

Illegale indvandrere sender fem ministre i den varme stol

Illegale indvandrere sender fem ministre i den varme stol