Broken News: Fyn får alligevel en Michelin-stjerne - takket være VAR

Bemærk, hvordan overinspektør Gwendal Poulard (yderst til højre) tegnede en firkant i luften under Michelin-showet. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Broken News: Fyn får alligevel en Michelin-stjerne - takket være VAR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn får alligevel en Michelin-stjerne. Den overraskende nyhed er et resultat af, at Michelin-guiden for første gang har anvendt VAR-teknologi til at omgøre en dommerkendelse.

VAR står for Video Assistant Referee ("videohjælpedommer") og blev introduceret ved sidste års VM i fodbold.

Her sendte kameraer på stadion billeder til en kælder, hvor nørder i dommertøj omgivet af skærme hjalp dommerne med det, de ikke kunne se på banen.

Nørder i kokketøj

I Michelins version af VAR udstyres madinspektørerne med små kameraer, der registrerer tjenernes bevægelser, samt øretermometer, pulsmåler og en brille, der måler pupiludvidelse.

De mange data sendes til en kælder i en forstad til Paris, hvor et hold nørder i kokketøj sidder omgivet af skærme hjælper med at afgøre, om inspektørerne bliver mætte, og om de hygger sig.

Systemet er blevet testet i den franske Champignons League.

En firkant i luften

Under Guide Michelin Nordic 2019 i Musikhuset i Aarhus i mandags stod det hurtigt klart, at fynsk gastronomi igen var blevet forbigået.

Kun få bemærkede, at overinspektør Gwendal Poulard derfor med sine hænder tegnede en firkant i luften.

Det såkaldte VAR-tegn gav signal til dommerne i kælderrummet, som de næste to dage analyserede data fra de spisesteder, der havde haft besøg af madinspektørerne.

To ristede med brød

VAR-systemet har registreret et ekstremt udsving af hygge og mæthed under to Michelin-inspektørers ugelange ophold i september, hvor de besøgte seks fynske restauranter.

Men udsvinget optrådte helt uventet i en pause mellem to restaurantbesøg. En gps påviste, at det gastronomiske højdepunkt indtraf i det østlige Odense, på hjørnet af Kochsgade og Sandhusvej.

- Vi troede først, at VAR-systemet havde taget fejl, for på denne adresse findes ingen anerkendte spisesteder. Men så indrømmede en af inspektørerne, at han havde nappet to ristede med brød og drukket en varm Cocio på Banjo's Grill, forklarer Gwendal Poulard.

Ændring af menukortet

Den kendte grillbar kan derfor nu sætte en Michelin-stjerne på sit skilt og se frem til en invasion af gastroturister fra hele verden.

Ejeren af Banjo's Grill, Søren "Banjo" Bersang Rasmussen, er overrasket over hæderen og siger:

- Så må vi hellere døbe en af retterne om til Michelinstjerneskud.

Broken News: Fyn får alligevel en Michelin-stjerne - takket være VAR

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce